Gjøvikspillet

Det nye Gjøvikspillet ble lansert i desember 2021, og er fortsatt til salgs! Du kan finne det hos Norli på CC Gjøvik, Grand Hotel og hos KFUK-KFUM Gjøvik Ynglingen. Spillet koster 490kr og overskuddet går til mer aktivitet for barn og unge i Gjøvik!

De av oss som har levd en stund, husker kanskje da Gjøvik fikk sitt eget brettspill i november 1987. Gjennom årene har disse spillene vært en del av mange selskaper, sammenkomster og hyggelige kvelder, også Gjøvikspillet. Det ligger mange godt brukte spill rundt i hus og hytter! Spillet kan på mange måter minne om Monopol, men i stedet for gater tar du kontroll over de store, kjente og lokale firmaene på Gjøvik. Kanskje du er den neste eieren av Sulland eller Toten Sparebank?


For i 2021 kom Gjøvikspillet ut i en splitter ny versjon! Kretsstyret i KFUK-KFUM Innlandet hadde diskutert mulighetene for å gjenopplive lokale brettspill i Innlandet da Jon Arne Røise fra organisasjonen “Drømivei” tok kontakt og lurte på om vi skulle samarbeide. I og med at KFUK-KFUM var med på å lage Gjøvikspillet på 80-tallet, ble dette naturlig å bli med på. Prosessen med å produsere spillet kom i gang i løpet av høsten 2021. Mye av jobben har gått til å finne sponsorer og bedrifter som ønsket å være med på et slikt prosjekt. Så på spillet finner man kjente bedrifter i Gjøvik, som f.eks. Gjøvik Lompe, Øveraasen, Toten Sparebank og Mjøsdata. Drømivei har stått for produksjonen, mens KFUK-KFUM står for videresalget.

Det gamle Gjøvikspillet

Ved å kjøpe det nye Gjøvikspillet er du med på å bidra mer aktivitet for flere barn og unge i Gjøvik! I tillegg støtter du “Drømivei” på Toten, som bl.a. bruker overskuddet til å kjøpe matkasser til de som av oss som trenger det.


Les mer om hva KFUK-KFUM Gjøvik Ynglingen jobber med under "Om oss".